Včelovina Barrique - archivní medovina

Včelovina Barrique - archivní medovina

Archivní medovina roku 2012 ze tří druhů medu. Vyzrátá v dubovém sudu. Single barrel.

Včelovina se vyrábí za studena, kvasí při 17°C. V kombinaci s pramenitou vodou, třemi vynikajícími druhy medu z oblasti Malých Karpat a pracovitými kvasinkami Saccharomyces cerevisiae vzniká nápoj, kterému jen tak lehce neodoláte. 


Obsah 0,37l

Cena:
490 Kč s DPH

Dostupnost:
skladem

Co k tomu říká výrobce...


"Než jsme se dopracovali ke konečné receptuře Včeloviny, provedli jsme desítky experimentů.

Nakonec jsme vytvořili nápoj, který patří mezi nejlepší medoviny světa. Proč každému chutná?"


1. Na dobré věci je třeba čekat
Na rozdíl od většiny medovin kvasí Včelovina 
při nízkých teplotách kolem 17 °C. 

Výroba za studena je náročnější, avšak odměnou
za trpělivost je, že se v nápoji lépe zachovají
chuťové nuance medu.


2. Ze třech druhů medu
Včelovina je výsledek dlouhého 
experimentování s medem.

Důmyslnou chuť, kterou nenajdete nikde
jinde, jsme získali smícháním třech různých
druhů medu. 

Jejich vyvážená kupáž je základem budoucí 
chuti a aroma Včeloviny.


3. Čistá příroda
Při výrobě Včeloviny nepoužíváme chemické
konzervanty, aroma ani barviva.

Základem je med, voda a mistrovství včelařů.


4. Čtyřikrát filtrovaná voda
Při výrobě používáme čistou pitnou vodu 
z oblasti Malých Karpat, která je čtyřnásobně
filtrovaná a s vhodným poměrem minerálů.


To nejdůležitější? Ušlechtilé kvasinky, samozřejmě.
Nebylo to lehké. Než jsme našli kvasinky, které podávají excelentní výkon, vyzkoušeli
jsme až 34 nesprávných druhů. Nakonec se osvědčil třicátý pátý kmen v pořadí.

Latinské jméno Saccharomyces cerevisiae si asi nezapamatujete, ale dlouho si budete pamatovat chuť, kterou díky němu Včelovina má. 

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první.